Historien bakom ÖIS

Den 12 februari 1936 samlades några idrottsintresserade ungdomar för att diskutera möjligheten att starta en idrottsförening.

Fotboll hade tidigare utövats i Brötjemark, Bunn och i Alboga. Nu samordnades detta i en förening med namnet Ölmstad Idrottssällskap. Huvudidrotten var alltså från början fotboll. Det arrangerades även en propagandatävling på skidor i februari 1936 och en terränglöpning den 26 april samma år.

Första året valdes sektioner för fotboll, allmän idrott och bandy.

Bordtennisen startade 1940 med en cuptävling med 14 deltagare. 1942 startade orienteringen inom ÖIS och 1 november samma år arrangerades första orienteringstävlingen.

1953 påbörjades uppförandet av klubblokalen på nuvarade idrottsplats, vilket fick namnet ÖIS-gården efter en namntävling bland medlemmarna.

Invigningen av ÖIS-gården ägde rum 1 maj 1954. År 1973 byggde man en tennisplan och tennissektionen startades. 1974 startade ÖIS damklubb gymnastiksektionen.

Ölmstad Innebandyklubb, tidigare Ölmstad Flyers bildat 1982 ingick från och med 2002 i Ölmstad IS.

• Ölmstad IS har för avsikt att vara en aktiv och levande idrottsförening för hela bygden.
  • ÖIS vill skapa en stämning där alla känner ansvar och delaktighet i idrottens riktlinjer och mål
  • ÖIS vill erbjuda idrott som en positiv och meningfull sysselsättning för alla som vill vara med, både de som vill "satsa" och de som vill "hålla på" med idrott.

Välkommen till bygdens stolthet, Ölmstad IS!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:04
Skribent: Michael Eskilsson

Nästa styrelsemöte tisdag den 10/4 kl.18:00 på ÖIS-gården.

Postadress:
Ölmstads IS
Michael Eskilsson, Broddstorp
56393 Gränna

Kontakt:
Tel: 036-52566, 036-52363

Tack vare projektstöd från EU har vi kunnat
genomföra bygget av vårat nya Elljusspår.